نوشابه پروبیوتیک توکا

طبقه بندی موضوعی
  • ۰
  • ۰

اصول کاربردی سفره آرایی

برای دعوت کردن مهمان ، چیدن سفره با تنوع و جذابیت برای خانواده ، مدیریت کردن مراسمات خانوادگی ، شرکت در مسابقه و جشنواره های غذا و سفره آرایی در وحله اول ناخود آگاه دچار دلهره می شویم. اولین چیزی که ما را وحشت زده می کند این که چه درست کنیم نیست ، بلکه دیزاین و تزئینات غذا و سفره مان چگونه باشد است. چون به هر حال دستور پخت انواع غذاها چه ایرانی و خارجی به راحتی همه جا در دسترس است. ولی تزیین غذا و سفره آرایی بنظرمان یک بحث تخصصی است و به علم و خلاقیت خاصی نیازمند است. در حالی که اینطور نیست ، شما قدم به قدم و با رعایت کردن یکسری از نکات می توانید یک سفره آرایی خوب داشته باشید.

در ادامه مطلب بخوانید...

برای دعوت کردن مهمان ، چیدن سفره با تنوع و جذابیت برای خانواده ، مدیریت کردن مراسمات خانوادگی ، شرکت در مسابقه و جشنواره های غذا و سفره آرایی در وحله اول ناخود آگاه دچار دلهره می شویم. اولین چیزی که ما را وحشت زده می کند این که چه درست کنیم نیست ، بلکه دیزاین و تزئینات غذا و سفره مان چگونه باشد است. چون به هر حال دستور پخت انواع غذاها چه ایرانی و خارجی به راحتی همه جا در دسترس است. ولی تزیین غذا و سفره آرایی بنظرمان یک بحث تخصصی است و به علم و خلاقیت خاصی نیازمند است. در حالی که اینطور نیست ، شما قدم به قدم و با رعایت کردن یکسری از نکات می توانید یک سفره آرایی خوب داشته باشید.

وقتی به تزئین سفره فکر می کنیم یک چیز گنگ و مبهم به ذهنمان می رسد، ولی بهتر است بجای فکر کردن به یک چیز کلی آن را به جزئیات کوچک تقسیم کنیم و به ترتیب پیش برویم. اینگونه چه ساده ترین و چه تشریفاتی ترین سفره ها را به بهترین شکل تزئین می کنیم و یک سفره آرایی عالی خواهیم داشت.

ابتدا با انتخاب سفره یا رومیزی شروع کنید. سعی کنید از انتخاب سفره های خیلی شلوغ بپرهیزید تا طراحی شما در رنگ و نقش های أن ناپدید نشود. قبل از پهن کردن سفره اصلی، بهتر است میز خود را با یک سفره ضخیم پنبه ای بپوشانید. این کار باعث می شود ظروف روی میزتان حرکت نکنند و مانع از ایجاد سر و صدا در هنگام برداشتن یا قرار دادن ظرف ها می شود ؛ می توانید برای خود در خانه چندین سفره ساده در رنگ های مختلف داشته باشید و در هر وعده متناسب با رنگ غذا از سفره رنگ مکمل آن استفاده کنید. اینگونه جلوه خاصی به آن می دهد و اشتها را به طور طبیعی تحریک می کند. با استفاده از زیر بشقابی و رانر به جای رومیزی می توانید طرح های متفاوتی با خلاقیت خود ایجاد کنید.

برای سفره آرایی عالی سپس ظرف های خود را انتخاب کنید.از ظروف رنگارنگ استفاده نکنید تا حد امکان ظرف ها به یک شکل و از یک سرویس باشند. انتخاب رنگ متناسب با رنگ سفره برای ظرف جلوه خاصی را به سفره شما می بخشد. استفاده از ظرف های شیشه ایی طرح سفره و یا میز شما را به نمایش می گذارد. و استفاده از ظرف با اشکال زیبا ، هماهنگ و یا مکمل نشان دهنده سلیقه ی شماست.

انتخاب نحوه چیدمان ظرف ها قدم بعدی شماست. آن را شلوغ و بی نظم نچینید. البته نیاز نیست لزوما ظرف ها ردیف پشت هم باشند. به چیدمان ظرف ها شکل خاص دهید. می توانید متناسب با میزان فضا و شکل میز یا سفره بصورت دایره ای ، بیضی ، لوزی ، مثلث ، مورب و هر شکل خلاقانه ی دیگر ظرف ها را کنار هم قرار دهید. همچنین می توانید از سرویس های که با چیدن ظروف کنار هم اشکال خاصی را می سازند استفاده کنید. دقت کنید فاصله بین ظروف متناسب باشد و دسترسی به آن سخت نگردد.

برای چیدن ظرف ها از بشقاب ها شروع کنید. فاصله بین مرکز دو بشقاب باید در حدود ۶۵ سانتی متر باشد تا مهمانان به راحتی غذا بخورند.بشقاب های تخت را اول و بشقاب گرد را روی آن قرار دهید. بعد از چیدن بشقاب بقیه لوازم را نسبت به آن ها می چینیم.لیوان ها سمت راست بشقاب قرار می گیرند و ظروف سالاد در سمت چپ چیده می شوند.

قاشق در سمت راست بشقاب و چنگال در سمت چپ آن است. یک چاقو در سمت راست دستمال بگذارید طوری که قسمت برش دهنده آن به سمت بشقاب باشد؛ اگر سوپ و سالاد هم دارید باید دو عدد قاشق و چنگال بگذارید.  چنگال بزرگ را در سمت چپ دستمال و چنگال کوچک سالاد را در سمت چپ چاقوی بزرگ قرار دهید. قاشق کوچک دسرخوری باید در سمت راست چاقو و قاشق سوپ خوری باید در سمت راست قاشق دسرخوری باشد. همچنین می توانید قاشق دسرخوری را درست موقع سرو دسر روی میز بگذارید. لیوان آب را در فاصله ۵ سانتیمتری بالای چاقوها بگذارید. بشقاب نان را با یک چاقوی کره خوری در فاصله ۵ سانتیمتری بالای چنگالها بگذارید.

با تا کردن دستمال ها به سفره آرایی تان ادامه دهید. حتما از دستمال سفره استفاده کنید ، زیرا نشان دهنده اهمیت دادن میزبان به مهمان است . و همچنین داشتن یک تزیین زیبا برای دستمال سفره در زیبایی سفره و تحریک اشتها موثر است. دستمال ها باید پارچه ای باشند. در انتخاب طرح و رنگ آن ها دقت کنید که با سفره شما هارمونی داشته باشد. آنها را با هنر و سلیقه خود فرم داده و در سمت چپ بشقاب قرار دهید.

برای جلوه زیبا و روح دادن به سفره از گل و شمع استفاده کنید. برای تزئین غذا از روانشناسی رنگ ها و طرح های زیبا و نوآورانه غذاهای تزئین شده ایده بگیرید. به تزئین غذاها شکل و مفهوم بدهید و یا حتی برایشان داستان بسازید.

پیشنهاد : اگر بچه کوچک دارید و یا مهمانان شما بچه کوچک دارند غذای شان را در ظرف های مخصوص کودکان با اشکال جالب تزیین کنید، تا نظرشان به آن ها جلب شده و تمام زحمات شما را به هدر ندهند.

خسته نباشید، حالا با بکار بردن این نکات می توانید از پس یک سفره آرایی خوب برآیید. سفره مهمانی و مراسمات خود را تزیین کنید و حتی در مسابقات و جشنواره های غذا و سفره آرایی شرکت کنید.


مرجع: نوشابه توکا

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی